Spoedpost Weert geopend!

13 januari 2017

Vrijdag 13 januari vond de officiële opening van de Spoedpost Weert plaats. Met de Spoedpost Weert creëren SJG Weert (Spoedeisende Hulp) en Meditta (huisartsenpost) één loket waar patiënten terecht kunnen voor medische hulp die niet kan wachten. De huisartsenpost zal komend weekend verhuizen en is per 17 januari gehuisvest in het ziekenhuis.

Bijna anderhalf jaar geleden tekenden Mark Perquin, medisch bestuurder van huisartsenorganisatie Meditta en Eric Rikkert, algemeen directeur van SJG Weert het contract rondom de samenwerking van een gecombineerde spoedpost. “Patiëntenzorg zal steeds meer een kwestie van samenwerken worden. De nieuwe spoedpost is hier een voorbeeld van. Het is weer een stap vooruit om de zorg voor de patiënt zo goed mogelijk te regelen”, laat Mark Perquin weten. Iets dat Erik Rikkert direct beaamt: “Wij zijn enorm blij met deze samenwerking en trots op het feit dat we vanaf 17 januari één Spoedpost hebben voor de inwoners van de regio Weert.”

Duidelijk en veel patiëntvriendelijker
Het integreren van de Huisartsenpost bij de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis zorgt voor duidelijkheid en is veel patiëntvriendelijker dan de huidige situatie. In de toekomst kan een patiënt zich in de avond, nacht en weekenden melden bij de huisartsenpost ín het ziekenhuis. Daar wordt beoordeeld welke zorg de patiënt nodig heeft. Een eventueel recept dat de patiënt meekrijgt, kan direct afgehaald worden bij de dienstapotheek, die ook in het ziekenhuis gehuisvest is. Een stuk patiëntvriendelijker mede omdat de communicatielijnen tussen huisartsenpost en ziekenhuis heel kort zijn.

Feestelijke opening
Op 13 januari werd de Spoedpost Weert feestelijk geopend en kon het publiek alvast een kijkje nemen op de nieuwe huisartsenpost. In de centrale hal van het ziekenhuis werd een filmpje getoond over de verbouwing van de Spoedeisende Hulp en de nieuwe huisartsenpost.

Ingang aan de voorzijde
De ingang van de gecombineerde Spoedpost Weert bevindt zich aan de voorzijde van het ziekenhuis. De achteringang is alleen nog toegankelijk voor ambulances. De openingstijden van de Huisartsenpost zijn op weekdagen van 17.00 – 08.00 uur ’s ochtends en in de weekenden en op feestdagen de hele dag. De spoedeisende hulp is altijd open.

Spoedpost-Weert-1.jpg

Niet bij de opening kunnen zijn? Kijk dan hier voor een sfeerimpressie van het resultaat van de verbouwing.

Spoedpost Weert geopend!