SJG Weert verruimt de bezoektijden

3 april 2017

SJG Weert verruimt tijdelijk de bezoektijden van de verpleegafdelingen op de derde en vierde. Hiermee geeft het ziekenhuis gehoor aan de vraag van bezoekers en de Cliëntenraad. Vanaf 3 april zijn bezoekers welkom tussen 15:00 en 19:30 uur. “Wel willen wij iedereen vragen om de regel van maximaal 2 bezoekers per patiënt te respecteren,” laat manager bedrijfsvoering Theo Goertz weten. “Het herstel van onze patiënten is het belangrijkste en daarvoor moeten zij voldoende rust ervaren.”

De verpleegafdelingen van SJG Weert worden de komende jaren vernieuwd, maar dat heeft tijd nodig. Theo Goertz: “Nu hebben we nog een ruim aantal driepersoonskamers, maar na de renovatie kennen we alleen nog maar twee- en eenpersoonskamers en dat zal zeker effect hebben op de regels voor bezoek. Tot die tijd moeten we streng zijn in het belang van onze patiënten, maar we hopen dat we hiermee toch een beetje tegemoet hebben kunnen komen aan de wensen van de bezoekers.” Als patiënten meer dan 2 bezoekers tegelijk willen ontvangen, kan dit in het restaurant of in de zitruimte op de eerste etage. Overigens gelden voor de Special Care en het Vrouw-Moeder-Kind Centrum afwijkende bezoektijden.   

SJG Weert zal na een aantal maanden evalueren wat het effect is van de nieuwe bezoektijden en daarna beslissen of de verruiming een blijvend karakter krijgt.

Meer informatie is terug te lezen op de pagina van de bezoektijden.

SJG Weert verruimt de bezoektijden