SJG Weert tekent overeenkomst met Siemens voor beeldvormingstechnologie

28 mei 2024

We zijn trots om aan te kondigen dat we de samenwerking met Siemens Healthineers voor de levering van geavanceerde apparatuur voor medische beeldvorming voortzetten. Dit is een belangrijke stap in de verdere modernisering van ons ziekenhuis.

De nieuwe apparatuur van Siemens Healthineers zal worden geïnstalleerd binnen de nieuwbouw van ons ziekenhuis. De nieuwe diagnostische apparatuur stelt ons in staat om organen en afwijkingen gedetailleerder in beeld te brengen, wat resulteert in nauwkeurigere diagnoses en verbeterde detectie van ziekten zoals verschillende vormen van kanker, schildklieraandoeningen, neurologische aandoeningen en hart- en vaatziekten. Een bijkomend voordeel is dat sommige onderzoeken in minder tijd kunnen worden uitgevoerd, wat de belasting voor patiënten vermindert en waarmee we onze wachttijden kunnen terugdringen.

De door Siemens Healthineers geleverde nieuwe technologieën stellen ons in staat behandelingsopties uit te breiden en ervoor te zorgen dat patiënten de best mogelijke zorg ontvangen, dicht bij huis. Dit draagt bij aan onze missie om hoogwaardige, patiëntgerichte zorg te bieden binnen onze regio. Via de digitale kanalen van ons ziekenhuis houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de nieuwe medische apparatuur en wat dit betekent voor onze patiënten.

Franklin Curiel, radioloog: "Patiënten die geavanceerd beeldvormend onderzoek nodig hebben zijn meestal ziek, soms heel ernstig. Voor hen is zo'n onderzoek heel spannend. Wij willen deze mensen snel van dienst kunnen zijn, binnen de eigen regio. Dat we dat straks kunnen bieden is een grote winst."

SJG Weert tekent overeenkomst met Siemens voor beeldvormingstechnologie
Gertjan Kamps, bestuurder SJG Weert en een vertegenwoordiging van de afdeling radiologie en Siemens Healthineers bij de ondertekening van het contract.