SJG Weert stijgt naar 13e plek AD Ziekenhuis Top 100

5 november 2016

In de Top 100, die het AD dit jaar voor de 14e keer uitbrengt, vergelijkt de krant de Nederlandse ziekenhuizen op 38 verschillende criteria die een rol spelen bij de behandeling in ziekenhuizen. SJG Weert scoort onder andere goed op extra zorg voor oudere patiënten, pijnstilling en de controle op ondervoeding en een delier. Ook heeft SJG Weert de controle op medicijngebruik goed op orde.

Ten opzichte van de score van vorig jaar stijgt SJG Weert van de 16e naar de 13e plek. Daarmee heeft  het ziekenhuis dit jaar de hoogste notering van de Limburgse ziekenhuizen in deze ranking. Het AD baseert zich op een selectie van de gegevens die de Inspectie voor de Gezondheidszorg jaarlijks verzamelt bij alle Nederlandse ziekenhuizen om de kwaliteit van de zorg in kaart te brengen, de zogeheten prestatie-indicatoren. 

De directie van SJG Weert is blij met de mooie plek op de ranglijst en ziet het als een waardering voor de inzet van alle medewerkers van SJG Weert: "Samen met onze ketenpartners werken wij continu aan verdere verbetering van onze patiëntenzorg. Deze uitslag geeft daaraan weer een extra impuls."

De volledige top 100 en lijst met specificaties is te vinden op de website van het AD.

SJG Weert stijgt naar 13e plek AD Ziekenhuis Top 100