Samenwerking Ciro uitgebreid met hartfalenrevalidatie

17 november 2023

Al jarenlang werken SJG Weert en Ciro uit Horn intensief samen op het gebied van longrevalidatie. Sinds kort is de samenwerking uitgebreid naar patiënten met hartfalen. Ciro is een kennis- en behandelcentrum voor patiënten met chronisch longfalen (bijv. COPD of ernstig astma), hartfalen en slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen.

Nu kunnen dus naast patiënten met longfalen óók patiënten met hartfalen in SJG Weert terecht voor een gespecialiseerde behandeling. Het gaat dan om patiënten uit Weert en omgeving die een  poliklinische behandeling volgen bij Ciro. De behandeling wordt in SJG Weert uitgevoerd. Op deze manier bieden de organisaties samen passende zorg dichtbij huis.

Persoonlijke doelen
Doel van de behandeling is het verbeteren van de kwaliteit van leven en het teruggeven van regie aan mensen die door een chronische aandoening grip op hun leven verliezen. Dit betekent voor ieder individu wat anders. Elke patiënt heeft dan ook zijn eigen doelen waar hij aan werkt. De behandeling wordt hierop met zorgvuldig maatwerk afgestemd.

De behandeling
Gedurende ongeveer drie maanden komen patiënten drie keer per week een dagdeel naar het  ziekenhuis. Daar volgen ze een persoonlijk trainingsprogramma onder begeleiding van een  fysiotherapeut en verpleegkundige. Daarnaast krijgen patiënten scholing waarin ze leren hoe om te gaan met hun chronische aandoening. Deze scholing is zoveel mogelijk gericht op het dagelijks leven.


Gezondheidskrant SJG Weert - oktober 2023 - nummer 2 - pagina 11

Samenwerking Ciro uitgebreid met hartfalenrevalidatie