Plan zelf uw afspraak via MijnSJG

5 maart 2019

Lijkt het u handig om na een verwijzing door de huisarts zelf online een afspraak bij de arts in het ziekenhuis in te plannen? Vanaf 1 maart is dat mogelijk voor patiënten die naar de poli’s Gynaecologie of Geriatrie zijn verwezen. Op deze poli’s start SJG Weert namelijk met een proef, waarbij patiënten via het patiëntportaal ‘MijnSJG’ zelf een afspraak kunnen inplannen.

Als uw huisarts u naar het ziekenhuis verwijst, heeft u 3 dagen de tijd om in te loggen op MijnSJG en een afspraak in te plannen. Via het portaal ziet u welke plekken op het spreekuur bij uw arts nog vrij zijn. U kunt dan zelf kiezen welk tijdstip u het beste uitkomt. Is het niet gelukt om binnen 3 dagen iets in te plannen? Dan wordt u gebeld door de polikliniekmedewerker, en plant u alsnog samen een afspraak in. Let op: heeft uw huisarts bij de verwijzing aangegeven dat uw afspraak spoed heeft? Dan is het niet mogelijk om deze afspraak via MijnSJG in te plannen. Uw huisarts neemt dan zelf contact op met het ziekenhuis of u ontvangt een telefoontje van de polikliniekmedewerker.

Als de proef op de poli’s Geriatrie en Gynaecologie goed verloopt, zal het ook voor andere poli’s snel mogelijk zijn om zelf een eerste afspraak na verwijzing door de huisarts in te plannen.

MijnSJG
Voor het inplannen van afspraken op bovengenoemde poli’s maakt u gebruik van het patiëntportaal van SJG Weert, ‘MijnSJG’.

Behalve bovengenoemde afspraken inplannen, kunt u op MijnSJG uw persoonlijke gegevens controleren, kijken wanneer uw afspraken plaatsvinden, uw medisch dossier inzien, bloed- of onderzoeksuitslagen bekijken en, als u binnenkort een operatie moet ondergaan, de vragenlijst die nodig is voor uw bezoek aan de Anesthesist (preoperatieve screening) invullen.

Inloggen op MijnSJG kan met uw DigiD. U maakt daarbij gebruik van een controle-sms óf de DigiD app. Heeft u deze functies nog niet geactiveerd bij DigiD? Doe dit dan zo snel mogelijk. Om de sms-functie of de app te activeren, heeft u namelijk een code nodig. DigiD stuurt u deze code binnen 2 tot 3 dagen nadat u deze heeft aangevraagd via de post toe. U kunt deze functies activeren via www.digid.nl.

Kijk voor meer informatie op www.sjgweert.nl/mijnsjg.

Plan zelf uw afspraak via MijnSJG