Plaatsing units bij hoofdingang ten behoeve van Spoedeisende Hulp

22 oktober 2020Coronavirus, Patiëntenzorg

Komende week zullen er opnieuw speciale units bij de hoofdingang van het ziekenhuis geplaatst worden in voorbereiding op de opvang van grotere aantallen Covid- en Covid-verdachte patiënten. Theo Goertz, clustermanager van onder andere acute zorg, legt uit waarom dit nodig is: “Op dit moment kunnen we de opvang van de Covid-patiënten aan en hebben we zelfs af en toe ruimte om patiënten van andere ziekenhuizen op te vangen. De besmettingen in de regio zijn echter stijgende en we willen goed voorbereid zijn. We houden namelijk rekening met een toename van de ziekenhuisopnames vanuit de regio. Daar bereiden we onze verpleegafdelingen op voor, maar ook onze Spoedeisende Hulp en de Huisartsenpost.”

De units worden pas in gebruik genomen, wanneer SJG Weert de toestroom met de huidige maatregelen niet meer voldoende aankan. “Dat is nu dus nog niet het geval,” aldus Theo Goertz: “Maar het bestellen en plaatsen van de units kost enkele weken tijd, vandaar dat we deze voorbereidingen nu al moeten treffen.”

Functie
De units vergroten de ruimte die de Spoedpost heeft voor de opvang van patiënten en bieden de mogelijkheid om Covid(-verdachte) patiënten te scheiden van andersoortige spoedzorg. De ruimtes kunnen gebruikt worden als wachtruimte, triageruimte én behandelruimte voor zowel de Spoedeisende Hulp als voor de huisartsen van de HAP. In tegenstelling tot de tenten die in het voorjaar zijn gebruikt, zijn de units weerbestendig en beter warm te houden. Wanneer de ruimtes in gebruik worden genomen is nu nog niet te zeggen, maar zodra het zover is zullen we hierover communiceren via de website en social media kanalen.

Plaatsing units bij hoofdingang ten behoeve van Spoedeisende Hulp