Parkinson, wat kun je doen om vallen te voorkomen?

28 oktober 2016

Op maandag 6 december 2016 organiseert ParkinsonNet Weert een informatiebijeenkomst voor mensen met Parkinson en hun naasten. Dit keer staat de avond in het teken van valpreventie. Ook kunnen bezoekers kennismaken met het ParkinsonCafe Valkenswaard en beweeggroepen uit de regio.

De bijeenkomst vindt plaats tussen 19:00 en 21:00 uur in het Auditorium van SJG Weert, Vogelsbleek 5. De toegang is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier in de Agenda of bij de afdeling Patiënteninformatie: 0495 – 57 22 05.

Programma
Tijdens de avond geven fysiotherapeuten en ergotherapeuten de bezoekers informatie en tips op het  gebied van valpreventie. In de pauze kunnen de aanwezigen kennis maken met diverse beweeggroepen uit de regio. Tot slot verzorgt ParkinsonCafe Valkenswaard een presentatie.

ParkinsonNet
Als gevolg van de ziekte van Parkinson kan iemand uiteenlopende klachten hebben of problemen ervaren op verschillende gebieden. Hierdoor zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken bij de behandeling en de begeleiding van mensen met de ziekte van Parkinson. Het is belangrijk dat deze zorgverleners specifiek deskundig zijn en behandelingen goed op elkaar afstemmen. In de regio Weert werken de volgende zorgverleners via het netwerk ‘ParkinsonNet’ samen aan goede zorg voor mensen met Parkinson: fysiotherapeuten, apotheker, diëtist, geriater, ergotherapeuten, neurologen, revalidatiearts, GZ-psycholoog, logopedisten, specialist Ouderengeneeskunde en parkinsonverpleegkundige.

Op www.parkinsonnet.nl staat meer informatie over de ziekte en is ook te zien welke zorgprofessionals en behandelaars er zijn aangesloten bij het netwerk.

Parkinson, wat kun je doen om vallen te voorkomen?