Nieuwe oncologische dagbehandeling

22 april 2021

Na een verbouwing is de vernieuwde oncologische dagbehandeling in gebruik genomen. Op deze afdeling krijgen patiënten chemo- of immunotherapie toegediend. Dankzij de modernisering kunnen zij er nu rekenen op meer privacy en comfort.

In de nieuwe dagbehandeling zijn het verblijf voor patiënten en de kantoorplekken voor de oncologisch verpleegkundigen fysiek van elkaar gescheiden. Oncologisch verpleegkundige Sanne Minkenberg: “Dat bevordert de rust en de privacy voor patiënten, bezoekers en medewerkers, zeker als er telefonisch vertrouwelijke gesprekken worden gevoerd. Beide ruimten zijn verbonden met een glazen wand, zodat medewerkers hun patiënten niet uit het oog hoeven te verliezen. Verder is er naast de dagbehandeling nog een aparte ruimte waar we in alle rust de eerste intake kunnen doen.”

Meer ruimte
De dagbehandeling oncologie is sinds vorig jaar al ondergebracht in een grotere ruimte op de eerste etage. De nieuwe ruimte is coronaproof en biedt zeven behandelplekken. “De verhuizing van de derde naar de eerste verdieping stond al langer gepland. Na de uitbraak van corona, vorig jaar maart, is besloten geen enkel risico te nemen en deze versneld te laten plaatsvinden. Doordat de huiskamer groter is, kunnen we hetzelfde aantal mensen ontvangen en tegelijkertijd voldoende afstand houden”, vertelt Sanne.

Jaarlijks komen er honderden patiënten voor chemo- of immunotherapie naar de dagbehandeling oncologie. Ze worden begeleid door oncologisch verpleegkundigen die als geen ander begrijpen dat een patiënt met kanker meer nodig heeft dan alleen medicijnen.

Gezondheidskrant SJG Weert - april 2021 - nummer 1 - pag. 9

Nieuwe oncologische dagbehandeling