Nieuwe ingang Spoed

13 juli 2016

De spoedeisende hulp (SEH) van SJG Weert ondergaat de komende maanden een ware transformatie. De spoedafdeling van het Weerter ziekenhuis wordt verbouwd en klaar gemaakt voor de toekomst. Om de verbouwing mogelijk te maken verhuist de SEH tijdelijk naar de voorzijde van het ziekenhuis. Ook de ingang van de SEH wordt verplaatst naar de voorzijde. Alleen de ingang voor ambulances blijft aan de achterzijde.

Planning
De verhuizing zal plaatsvinden op vrijdag 22 juli. Dit zal kamer voor kamer gebeuren zodat de patiëntenzorg gewoon door kan gaan. Aan het einde van de dag is de complete afdeling verhuisd en tijdelijk gehuisvest aan de voorzijde van het ziekenhuis. Naar verwachting is de nieuwe spoedeisende hulp eind 2016 klaar. Dan verhuist de afdeling terug naar de achterzijde en maakt daarmee plaats voor de Huisartsenpost die in januari de gezamenlijke Spoedpost Weert compleet zal maken.

In 2017 één moderne spoedpost voor Weert
De verhuizing is de volgende stap in de bouw van één moderne spoedpost voor de regio Weert. De gezamenlijke spoedpost van Huisartsenpost Weert en SJG Weert – genaamd Spoedpost Weert - zorgt voor duidelijkheid voor de inwoners van de regio Weert. Er is één loket waar zij terecht kunnen met medische spoedvragen in de avonden, nacht en weekenden. Een stuk patiëntvriendelijker dus en prettiger omdat de communicatielijnen tussen Huisartsenpost en ziekenhuis heel kort zijn.

Nieuwe ingang Spoed