Nieuwe buidelstoel voor huid-op-huidcontact ouder en kind

15 juli 2021

In ons Vrouw Moeder Kind-centrum staat sinds kort een nieuwe buidelstoel. Deze is speciaal bedoeld voor ouders om huid-op-huidcontact te maken met hun baby. Dit wordt ook wel buidelen genoemd en brengt een enorm positief effect met zich mee. 

Ons streven is om de baby direct na de geboorte minimaal het eerste uur bij de moeder op de borst te laten liggen. Dit huid-op-huidcontact heeft een positief effect op het zuurstofgehalte in het bloed, de bloeddruk, ademhaling, temperatuur en bloedsuikerregulatie van de baby. Bij de moeder zorgt het voor vermindering van pijn, een beter welbevinden, stabielere controles, bevordering van moedermelk en minder bloedverlies. Ook stimuleert het de hechting tussen moeder en kind.

Ook de partner buidelt
Mocht de conditie van de moeder het niet toelaten in het eerste uur, dan wordt de baby bij de partner gelegd. Gedurende de opname op de afdeling herhalen we dit indien gewenst geregeld bij beide ouders. Hierbij kunnen zij gebruikmaken van de buidelstoel.

Sponsoren
De buidelstoel hebben we aan kunnen schaffen dankzij Annie Hompes van de sponsorwinkel, via onze Dr. Joehoe. Én dankzij de opbrengsten van de top 2000 quiz bij Café De Tram in 2019. Van harte bedankt!

Nieuwe buidelstoel voor huid-op-huidcontact ouder en kind