Nieuwe bedden zorgen voor een gespreid bedje

4 oktober 2018

SJG Weert gaat mee in de tijd en bouwt aan de toekomst. Dat zie je terug aan de frisse en moderne entree en restaurant, de open en lichte poliklinieken en de onlangs opgeleverde Spoedpost en Intensive Care. Ook de inrichting wordt daarbij niet vergeten.

Zo werd 29 september jl. de eerste lichting nieuwe bedden geleverd. De bedden leveren niet alleen extra comfort en veiligheid voor de patiënt, maar ze zijn ook voor de verpleegkundigen nóg makkelijker te hanteren. Om eventueel ongemak vanwege de verhuizing te verzachten, maar ook om deze mooie stap te vieren, kregen de aanwezigen patiënten een luxe ontbijt aangeboden van de directie. De vervanging van de bedden verliep verder probleemloos. De rest van de bedden wordt dit jaar ook nog vervangen. De oude bedden krijgen een goede bestemming in een ziekenhuis in de Oekraïne.

Modernisering
Ondanks dat de verbouwing van de verpleegafdelingen nog moet gaan starten is gekozen om het comfort voor patiënten te verhogen door nieuwe bedden aan te schaffen. De nieuwe bedden hebben talloze mogelijkheden in het verstellen van zowel hoofd- als voeteneinde. Nagenoeg elke gewenste stand is mogelijk zodat het bed bijna getransformeerd kan worden tot een stoel. Om te voorkomen dat kwetsbare of verwarde ouderen bij het uit bed stappen vallen, kan het bed in een hele lage stand gezet worden. Patiënten hoeven daarnaast niet langer te zoeken naar de afstandsbediening; deze zit als bedieningspaneel ingebouwd in het bed zelf. 

Nieuwe bedden zorgen voor een gespreid bedje