Missie Orthopaedie Overzee

29 januari 2018

Frank Rahusen en operatieassistent Marion Hooghiem zien de komende weken een recordaantal aan patiënten. Maar niet in ons ziekenhuis. Ze zijn vrijdagmorgen vertrokken voor hun missie in Burkina Faso in Afrika.

Burkina Faso is een van de armste landen op de wereld. Doordat medische hulp moeilijk toegankelijk is voor de inwoners kunnen aangeboren afwijkingen en botbreuken veelal niet worden verholpen. Dit heeft grote gevolgen op iemands leven en dat van familieleden.

Frank en Marion gaan op verzoek van de Werkgroep Orthopaedie Overzee twee weken mee op missie. Ze zijn daar samen met een andere orthopedisch chirurg en een anesthesist om zoveel mogelijk mensen te helpen en zo een verschil te maken in hun leven. Inmiddels hebben ze al diverse patiënten gezien en is de noodzaak van hun bezoek wederom benadrukt. ‘Ongelofelijk wat we hier zien,” laat Frank weten: “Inmiddels vind ik het eruit halen van een heup heel normaal, ook bij een 20-jarige. Dat kun je je in Nederland niet voorstellen.”

In de volgende editie van de Gezondheidskrant (maart) kunt u een verslag lezen van het bezoek van dokter Rahusen en operatieassistent Marion Hooghiem aan Burkina Fasso.

Missie Orthopaedie Overzee