MijnSJG: nog makkelijker een afspraak maken

1 februari 2022

Steeds meer van onze patiënten maken gebruik van het elektronisch patiëntenportaal MijnSJG. Zo’n 81% van onze actieve patiëntenpopulatie heeft inmiddels al minimaal één keer ingelogd in het portaal. Sinds vandaag is er een nieuwe functie aan MijnSJG toegevoegd. Hierdoor kunt u, naast met DigiD, ook veilig inloggen en een afspraak maken aan de hand van een ZorgDomein (ZD) nummer in combinatie met de geboortedatum. Dit biedt met name uitkomst als u een afspraak voor uw kind wil maken.

Na doorverwijzing vanuit de huisarts ontvangt u een brief met daarin een ZorgDomein (ZD) nummer. Aan de hand van dit nummer kunt u via MijnSJG een afspraak in ons ziekenhuis plannen. Na het inloggen via het ZD nummer, kunt u verwijzingen en het overzicht van komende afspraken en opnames inzien in MijnSJG. Verder kunt u patiëntgegevens (adresgegevens, contactgegevens, verzekeringsgegevens) en toestemmingen inzien en aanpassen. Echter, is het via deze methode van inloggen nog niet mogelijk om het medische dossier in te zien of folders en openstaande acties bekijken. Daarvoor is vooralsnog het inloggen aan de hand van DigiD nodig.

Corine Moonemans (polikliniek-assistent Kindergeneeskunde) is blij met deze ontwikkeling: ‘’van ouders kregen we vaak te horen dat hun kind nog geen DigiD had en ze vonden het vaak niet prettig om deze aan te gaan schaffen. Er was tot voorheen geen digitaal alternatief beschikbaar om alsnog een afspraak te maken of het afsprakenoverzicht in te zien. Dus dan moest het toch telefonisch en dat voelt dan krom. Met de komst van deze nieuwe inlogmethode komen we tegemoet aan een wens van veel ouders en dat voelt goed. Daarnaast bespaart het ons natuurlijk ook tijd.’’

Over MijnSJG
Het patiëntportaal ‘MijnSJG’ is een beveiligde website waarmee u toegang heeft tot uw medische informatie. Hier kunt u zelf 24 uur per dag, 7 dagen per week uw medisch dossier bekijken. Op dit moment kunt u uw patiëntendossier inzien en voor u klaargezette ‘acties’ uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het invullen van een vragenlijst ter voorbereiding op een operatie of het lezen van een folder. Ook kunt u uw afspraak voor de polikliniek maken via MijnSJG na verwijzing door de huisarts of uw afspraak wijzigen via MijnSJG.

Gebruikt u MijnSJG nog niet, maar wil u hier wel graag gebruik van maken? Lees dan op deze pagina hoe dit werkt.

MijnSJG: nog makkelijker een afspraak maken