Meer afleiding op kinderafdeling dankzij Charity Cup

6 april 2023

Tijdens de zevende editie van de Crossmoor Charity Cup mocht SJG Weert een cheque in ontvangst nemen ter waarde van € 62.795. Deze editie speelden de golfers voor de kinderafdeling van SJG Weert. Het bedrag dat het golftoernooi opbracht is gebruikt om twee Qwiek.up-projectoren en een Tovertafel aan te schaffen. De Charity Cup is een door golf & country club Crossmoor georganiseerde golfdag, waarbij de volledige opbrengst wordt gedoneerd aan een Weerter goed doel.

De Qwiek.up-projectoren worden door de kinderafdeling en op de spoedeisende hulp van SJG gebruikt om kinderen afleiding te bieden op lastige momenten tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. Bijvoorbeeld bij het aanleggen van een infuus, bij het wachten op een ingreep of wanneer een kind zich onrustig voelt. Indien beschikbaar wordt de projector ook ingezet bij een bevalling. De Qwiek.up projecteert beelden op muren en plafond. Denk aan een sterrenhemel, oceaan of dierentuin. Het heeft een kalmerend effect op kinderen en stimuleert ‘snoezelen’. De Qwiek.up kan ook rustgevende muziek afspelen. Medisch pedagogisch zorgverlener Maike Claessen vertelt: “Apparatuur mag nooit een vervanging zijn van menselijke troost. Het is een aanvullend hulpmiddel dat ons helpt om angst weg te nemen bij het kind. Bijvoorbeeld door bij het kind te gaan zitten en te vragen welke dieren het kind allemaal kan ontdekken in de projecties.”

Naast de twee projectoren kon SJG van de opbrengst ook een Tovertafel aanschaffen. De Tovertafel projecteert interactieve spellen op vloeren en tafels waarvoor je moet samenwerken. Kinderen kunnen de spellen met elkaar, met de pedagogisch medewerker of met hun ouders spelen. Het zorgt voor afleiding en is goed voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind. “Elke vorm van afleiding is welkom. De dagen in het ziekenhuis zijn voor een kind soms lang. We knutselen, lezen boekjes en spelen met speelgoed. Een nieuw middel als de Tovertafel zorgt voor afwisseling”, aldus Maike.

Zowel de Qwiek.up als de Tovertafel zorgen ervoor dat de kinderen die verblijven in SJG Weert het ziek zijn even kunnen vergeten. Dat maakt het verblijf aangenamer. Kinderarts Mieke van Helvoirt: “Wij danken de Crossmoor Charity Cup voor deze prachtige gift. Zo kunnen we kinderen in een vervelende periode toch wat plezier bieden”.

Meer afleiding op kinderafdeling dankzij Charity Cup
Jonge patiënten kunnen tijdens hun behandeling, samen met hun ouders/verzorgers, andere patiënten of de pedagogisch medewerker, met de Tovertafel spelen.