Klantenpanel: Uw mening telt

19 september 2019

Binnen SJG Weert zijn we continu bezig om onze zorg en dienstverlening verder te verbeteren. Daarbij vinden we de mening van patiënten en bezoekers heel belangrijk. Wilt u meedenken over wat er in het ziekenhuis gebeurt? Meld u dan aan voor het klantenpanel, een initiatief van SJG Weert in samenwerking met de Cliëntenraad.

Uw deelname aan het klantenpanel blijft anoniem en werkt heel eenvoudig. Via Whatsapp of mail ontvangt u regelmatig, maar maximaal één keer per week, een vraag over een onderwerp dat met het ziekenhuis te maken heeft. Dat kan van alles zijn, zoals de inrichting van de verpleegafdelingen en de poliklinieken, de leesbaarheid van onze folders of het (toekomstige) zorgaanbod. Bij elke vraag vindt u een link naar de enquête of een webpagina met meer informatie. We communiceren altijd duidelijk over welk onderwerp het gaat, hoeveel tijd uw deelname in beslag neemt en in welke vorm we uw mening peilen; bijvoorbeeld via een korte enquête of in een vraaggesprek. “Ook kan het voorkomen dat we u vragen om een keer als mystery guest uw ervaringen met ons te delen. Bijvoorbeeld: wat valt u op in het ziekenhuis? Vindt u makkelijk de weg? Let wel: als lid van het klantenpanel bent u niks verplicht. Bij elke vraag bepaalt u zelf of u wilt meedoen of liever een keer overslaat”, zegt hoofd Communicatie Mayke Breeuwer.

Patiënten en bezoekers van SJG Weert of omliggende medische centra; iedereen kan via het klantenpanel zijn mening geven over het Weerter ziekenhuis. “Bij alles wat we doen, stellen we de vraag: wat zouden patiënten  hiervan vinden?” vervolgt Mayke Breeuwer,”Via het klantenpanel kunnen we die waardevolle informatie snel en eenvoudig verzamelen. Tegelijkertijd kunnen inwoners van deze regio op dezelfde laagdrempelige manier hun input aan het ziekenhuis geven. Zo blijven we goed met elkaar in contact en kunnen we de mening van patiënten en bezoekers serieus laten meetellen. Uiteindelijk is het daar allemaal om te doen. Elke dag beter worden.”

Lid worden van het Klantenpanel? Klik dan hier.

Klantenpanel: Uw mening telt