Kinderafdeling goede doel Crossmoor Charity Cup!

10 december 2019Kindergeneeskunde, Verpleegafdeling 2 Vrouw-Moeder-Kind

Het duurt nog even, maar op vrijdag 5 juni 2020 organiseert Golf & Countryclub Crossmoor in Weert, de Crossmoor Charity Cup 2020. Die dag krijgen ruim 120 golfers een mooi programma voorgeschoteld met naast golf ook onder meer een walking diner, een loterij en een veiling. De opbrengst van deze Charity Cup komt geheel ten goede aan onze kinderafdeling.

Dat is heel fijn nieuws, want zoals onze kinderarts Mieke van Helvoirt stelt: ‘’Je hebt 1000 wensen, maar als je kind ziek is heb je er nog één… dat je kind weer beter wordt. Hier willen we graag naast goede medische zorg op een andere manier ook een belangrijke bijdrage aan leveren, aan het herstel van zieke kinderen’’.

Diverse onderzoeken tonen aan dat een positief verblijf in het ziekenhuis bijdraagt aan een sneller herstel en een betere verwerking van het ziekteproces. In SJG Weert hebben we hiervoor een speelkamer. Hier kunnen kinderen, samen met de pedagogisch medewerkers, even vergeten dat ze ziek zijn. En twee dagen per week komt dokter Joe-Hoe op bezoek, om cadeautjes uit te delen, grapjes te maken en ballonbeestjes uit te delen. Maar wat we in het ziekenhuis nog niet hebben, is een goede afleiding voor de kinderen die te ziek zijn om naar de speelkamer te komen.

‘’Voor deze kinderen, variërend in de leeftijd van 2 tot 18 jaar, zouden we graag willen beschikken over spelcomputers en interactieve software. Zodat ook zij even kunnen vergeten dat ze ziek zijn. Ook willen we graag dat de kinderen de vervelende onderzoeken, zoals bloedonderzoek, prettiger kunnen ondergaan door ze af te leiden met een interactief spel of een virtual reality bril. Deze bedside infotainment moet echter aan strenge eisen voldoen, met name om verspreiding van bacteriën te voorkomen en daar zit een prijskaartje aan. Wij zijn daarom ontzettend blij dat we het goede doel zijn van de Charity Cup, zo kunnen we veel kinderen helpen’’, aldus kinderarts Mieke van Helvoirt.

Meer informatie over de Crossmoor Charity Cup is te vinden op de website van Golf & Countryclub Crossmoor:
https://www.crossmoor.nl/nl/golfbaan/charity-cup/welkom

Kinderafdeling goede doel Crossmoor Charity Cup!