In SJG Weert kunt u gebruik maken van uw PGO

12 juni 2023

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een app of een website. In een PGO bewaart u medische gegevens van verschillende zorgaanbieders bij elkaar. Zoals het advies van uw huisarts, de uitslag van het ziekenhuis of uw gegevens van de GGZ. Dat geeft overzicht en helpt u om meer inzicht in uw eigen gezondheid te krijgen. Ook een deel van uw gegevens van SJG Weert kunt u inzien in een PGO. U kiest zelf welke PGO u gebruikt.

Er is steeds meer mogelijk met een PGO
Veel huisartsenpraktijken, ziekenhuizen en GGZ-instellingen hebben inzage in uw medische basisgegevens al mogelijk gemaakt. Ook SJG Weert. U kunt daarnaast ook de brieven van uw behandelend arts en door u ingevulde vragenlijsten van SJG Weert bekijken in uw PGO. In de toekomst zal er steeds meer mogelijk zijn met een PGO.

Kies een PGO die bij u past
Er zijn meerdere soorten PGO’s. In elke PGO kunt u gegevens over uw eigen gezondheid verzamelen. Bijvoorbeeld gegevens die u zelf meet, zoals de waarden van uw bloeddruk, wat u eet of hoeveel u sport. Bijzonder aan een PGO is dat u met verschillende zorgverleners kunt verbinden. Zoals met uw huisarts en uw ziekenhuis. Zij hebben medische gegevens over u in hun computer. In een PGO kunt u zelf een kopie van deze gegevens verzamelen. Zoals het advies van uw huisarts en de uitslag van het ziekenhuis.

Zo werkt het
Zo bekijkt u uw medische gegevens in uw PGO:

1.    Ga naar deze website of scan onderstaande QR-code. Hier vindt u een overzicht van een aantal PGO’s. Wilt u weten welk PGO het beste bij u past, gebruik de PGO-keuzehulp.

2.    Kies een PGO en maak een eigen account aan.

3.    Haal uw gegevens op:
a. Omdat u de QR-code gescand hebt kunt u direct uw gegevens van SJG Weert ophalen
* Ziet u het St Jans Gasthuis niet staan, klik dan op [Gegevens ophalen] en zoek naar [Stjansgasthuis] en plaats [Weert].
b. Kies welke gegevens u wilt ophalen en log in met uw DigiD. U wordt gevraagd toestemming te geven

4.    Uw gegevens staan nu in uw PGO.

U kunt ook deze QR-code scannen met uw telefoon:

QR-PGO-SJG-Weert.jpg

Wat is het verschil tussen een PGO en een patiëntportaal zoals MijnSJG?
U kiest de PGO die het beste bij u past. In een PGO verzamelt u gegevens over uw gezondheid op één plek. Gegevens die u zelf meet en medische gegevens van verschillende zorgverleners zoals de huisarts of het ziekenhuis. Dat geeft overzicht.  
Een patiëntportaal is een website van een zorginstelling. SJG Weert werkt bijvoorbeeld met MijnSJG als patiëntportaal. Hierin kunt u de medische gegevens bekijken die wij van u hebben. En afspraken maken of berichten uitwisselen via een e-consult. Komt u bij meer zorginstellingen, dan heeft u te maken met verschillende portalen.

Meer informatie
Voor meer informatie over PGO's, ga naar deze website. Hier vindt u onder andere uitleg en video's over het gebruik van een PGO. 
Komt u er niet uit? Bel gratis de DigiHulplijn op 0800 1508, van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 – 17:00 uur.

In SJG Weert kunt u gebruik maken van uw PGO