Gertjan Kamps en Henri Janssen vormen nieuw bestuur SJG Weert

27 juli 2021

De raad van toezicht van SJG Weert maakt bekend dat Gertjan Kamps en Henri Janssen het nieuwe bestuur vormen van het Weerter ziekenhuis. Eerder kondigde bestuurder Inge de Wit haar afscheid aan. Cees Sterk, voorzitter raad van toezicht: “De bekendheid van Gertjan met SJG Weert en de zorg in het bijzonder, gecombineerd met de bestuurlijke ervaring die Henri meebrengt rondom financiën en vernieuwbouw is een ideale combinatie om de ingeslagen koers daadkrachtig voort te zetten. Wij wensen beide bestuurders veel succes en kijken uit naar een fijne samenwerking.” Het gaat vooralsnog om een periode van zes maanden. In de komende periode zal de raad van toezicht zich beraden op de invulling van het bestuur na deze periode. 

Gertjan Kamps is KNO-arts en sinds 2006 werkzaam bij SJG Weert. In de periode van 2014 tot 2020 was hij voorzitter van de medische staf en in die rol altijd breed betrokken geweest bij het ziekenhuis.

Gertjan Kamps over zijn benoeming: “Ik ben als voormalig voorzitter van de medische staf de afgelopen jaren nauw betrokken geweest bij de toekomstplannen van SJG Weert. Het is dan ook een fantastische kans om die betrokkenheid verder uit te breiden als bestuurder. Ik geloof in de toekomst van SJG Weert en voel veel enthousiasme om daar op deze manier verder aan mee te bouwen.”

Henri Janssen is geen onbekende van SJG Weert. In de periode van 2005-2009 was hij algemeen directeur van het ziekenhuis. Daarna heeft hij andere bestuursfuncties bekleed onder andere bij Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk en Saxenburgh Groep in Hardenberg.

Henri Janssen: “SJG Weert voelt als thuiskomen. De mensen en de betrokkenheid hebben me nooit losgelaten en het voelt goed om hier opnieuw bestuurlijk actief te zijn. Ik besef dat de ontwikkelingen snel zijn gegaan en dat het SJG Weert waar ik destijds afscheid van nam, is veranderd. Alle verbouwingen, de komst van het EPD, de NIAZ-accreditaties en de modernisering van de bedrijfsvoering bewijzen dat SJG grote stappen heeft gezet. De betrokkenheid, korte lijnen en de altijd aanwezige uitdagingen zijn echter onveranderd. Ik help graag mee die uitdagingen en kansen aan te pakken en de toekomstplannen die de afgelopen jaren met veel aandacht en zorg zijn gemaakt, verder uit te voeren. De financiën zijn daarbij belangrijk, maar je bent als ziekenhuis niks zonder kwaliteit van zorg en de mensen die deze zorg leveren. Kwaliteit en financiën zijn gewoonweg niet los van elkaar te zien. Ik denk dat Gertjan en ik in die combinatie elkaar kunnen versterken en de organisatie kunnen helpen met de volgende stappen.”

Gertjan Kamps en Henri Janssen vormen nieuw bestuur SJG Weert