Fietstocht Oscar Ellerbrak: bijna 7000 euro voor strijd tegen corona

21 september 2020

Met hun tocht van Weert naar Nijmegen hebben Oscar Ellerbrak en zijn twee kompanen maar liefst 6800 euro bij elkaar gefietst in de strijd tegen corona. De opbrengst is eerlijk verdeeld over SJG Weert en het Radboudfonds.

De 85 kilometer lange tocht die Weertenaar Oscar eind mei fietste, was een herhaling van de rit die hij een maand eerder maakte. Toen niet op een tweewieler, maar als coronapatiënt, doodziek in een ambulance. Om zijn medische helpers te bedanken en beide ziekenhuizen financieel een hart onder de riem te steken in de strijd tegen corona, kwam Oscar op het idee voor een sponsortocht van Weert naar Nijmegen. “Bij aanvang hadden we een bedrag van 1500 euro in gedachten; 750 euro per doel. Het bedrag dat we uiteindelijk hebben opgehaald, is iets hoger geworden. Bijna 7000 euro. Dat had ik vooraf nooit durven dromen en daar ben ik apetrots op”, zegt Oscar.

SJG Weert nam de cheque onlangs met grote dankbaarheid in ontvangst. Het bedrag van 3400 euro gaat het ziekenhuis gebruiken voor de corona-nazorg en het aankleden van ruimtes voor de behandeling van o.a. coronapatiënten.


Gezondheidskrant SJG Weert • nummer 2 • september 2020 • pag. 13

Fietstocht Oscar Ellerbrak: bijna 7000 euro voor strijd tegen corona