Feestelijke open dag

29 mei 2019

Op zaterdag 22 juni staat de open dag van SJG Weert weer voor de deur. Dit jaar is de open dag extra feestelijk, omdat het ziekenhuis dit jaar ook haar 150-jarig jubileum viert. Naast het bieden van kijkjes achter de schermen op afdelingen waar u normaal gesproken niet komt als u geen patiënt bent, zijn er ook verschillende samenwerkende partners die zich tijdens de open dag ook presenteren. Een impressie van wat er zoal te beleven is op onze open dag leest u hieronder.

Volg de reis van een patiënt          
Buiten op het ziekenhuisterrein wordt een scenario nagespeeld waarin iemand een ongeluk krijgt. Vervolgens zal de brandweer het lotusslachtoffer uit zijn benarde situatie bevrijden en zorgt de ambulancedienst dat het lotusslachtoffer naar de Spoedeisende Hulp (SEH) gebracht wordt. Omdat de SEH 24 uur open is voor patiënten is elders in het ziekenhuis een traumakamer ingericht waar het slachtoffer volgens een vast protocol onderzocht wordt door SEH-arts en SEH-verpleegkundige. Daar start de SEH-arts met de diagnose en wordt gestart met de behandeling.

Wandel door een opblaasbare darm        
Tijdens de open dag kunt u door een opblaasbare darm wandelen. In de darm zijn verschillende aandoeningen aan de darm te bekijken. Ook vindt bij deze darm een mini-lezing plaats door de chirurg en MDL-arts en vertellen de stomaverpleegkundigen u alles over een stoma.        

Kijkjes achter de schermen           
Daarnaast zijn er tijdens de open dag meerdere kijkjes achter de schermen mogelijk. U bent onder andere van harte welkom bij het Vrouw–Moeder–Kind centrum, Dagbehandeling Oncologie, de Energiecentrale en (vanaf 13:00 uur) in de Speciale Huiskamer voor ouderen. Het Operatiecentrum is vaak favoriet op de open dag en ditmaal krijgt u de gelegenheid om in de operatiekamer zelf te intuberen, een kijkoperatie uit te voeren of aan de slag te gaan met hechten.

Verspreid door het ziekenhuis kunt u verschillende stands en activiteiten bezoeken. Zo kunt u in beweging komen bij de sportartsen, een CT-scanner bekijken bij Medische Beeldvorming en kunnen kinderen met dokter Joe-Hoe op de foto. Daarnaast geven de neurologen, diëtisten, dermatologen, huidtherapeuten, orthopeden en geriaters ook acte de présence. Maar ook de Cliëntenraad en de afdelingen Opleiding en Personeel & Organisatie zijn van de partij. Extern zijn o.a. Toon Hermans Huis Weert, de Zorggroep, Huisartsenpost (Meditta), Land van Horne en Maastro clinic van de partij.

Bekijk het gehele programma van de open dag

Feestelijke open dag
Op zaterdag 22 juni van 10:30 - 16:00 uur vindt de open dag van SJG Weert plaats.