Expert buikwandpijn start spreekuur in SJG

8 juli 2024

Met de komst van chirurg dr. Rudi Roumen is de ACNES-praktijk van SJG Weert uitgebreid. Roumen is landelijk bekend expert op het gebied van ACNES (buikwandpijn) en liespijn. Hij is een wekelijks spreekuur in SJG Weert gestart.

Voorheen was Roumen verbonden aan Máxima MC. Vanuit hier zette hij de aandoening ACNES landelijk op de kaart en leidde vele studies naar de aandoening. “Ik ben vorig jaar gepensioneerd, maar wil me op dit vlak nog een poos blijven inzetten, dat geeft mij veel voldoening. Ik krijg nog veel second opinions voor buikwand- en liespijn uit andere ziekenhuizen. In SJG Weert is er ruimte voor uitbreiding van de ACNES-praktijk en zijn er tevens gemotiveerde chirurgen én pijnspecialisten op dit vlak. Dat maakt dat ik me hier graag aansluit”, licht Roumen toe.

Rudi Roumen is wekelijks op donderdag aanwezig voor onderzoek en behandeling van deze patiëntgroep. Ook chirurg Tanja Lettinga blijft buikwandproblematiek behandelen.

Over ACNES

ACNES is een buikwandpijnsyndroom, waarbij er een zenuw in de buik beklemd is. Patiënten lopen vaak lange tijd rond met onbegrepen buikpijnklachten.

Expert buikwandpijn start spreekuur in SJG