Europese accreditatie voor regionaal oncologisch netwerk

23 april 2024

OncoZON, waar SJG Weert onderdeel van uitmaakt, ontvangt als eerste grote oncologisch netwerk in Europa een prestigieus OECI kwaliteitskeurmerk.

We werken met de andere 9 zorginstellingen* zo intensief samen dat mensen met kanker overal in Zuidoost-Nederland kunnen rekenen op dezelfde hoogwaardige zorg. Ongeacht het ziekenhuis waar ze naar toe gaan, zo dichtbij huis als mogelijk. “Waar mogelijk bieden we zorg dichtbij, in iemands vertrouwde omgeving. Als er bijzondere expertise nodig is bespreken we binnen het netwerk de behandelopties”, aldus Natascha Peters, oncoloog in SJG Weert. 

Innovatief en integraal

De OECI (Organisation of European Cancer Institutes) omschrijft de integrale multidisciplinaire aanpak van OncoZON als vooruitstrevend. De OECI is hét instituut in Europa dat toetst en controleert of een oncologische zorginstelling voldoet aan hoge internationaal vastgelegde kwaliteitseisen op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek. De innovatieve en integrale aanpak van kankerzorg, wordt volgens de OECI gekenmerkt door de regionale tumorwerkgroepen en regionale multidisciplinaire overleggen, waarin de laatste wetenschappelijke inzichten worden toegepast. Met het behalen van het keurmerk heeft OncoZON, in deze pilot voor netwerkzorg, kunnen aantonen dat de drie fundamentele pijlers verenigd zijn in de regionale aanpak.

Meer informatie over het kwaliteitskeurmerk is te vinden op de website van OncoZON.

* Anna Zorggroep, Catharina Ziekenhuis Eindhoven, Ziekenhuis Elkerliek, Laurentius Ziekenhuis, Maastro, Máxima MC, Maastricht UMC+, SJG Weert, VieCuri Medisch Centrum, Zuyderland MC.

Europese accreditatie voor regionaal oncologisch netwerk