Een afspraak in SJG Weert: hoe werkt het?

16 november 2023

Heeft u binnenkort een afspraak voor een consult, onderzoek of behandeling in SJG Weert? Een  afspraak in het ziekenhuis kan spannend zijn. Zeker als het de eerste keer is. Wat staat me te  wachten? Vergeet ik niks belangrijks? We zetten het voor u op een rijtje. Zo bent u goed voorbereid!

  • Alle informatie over uw afspraak versturen we van tevoren aan u. Bij voorkeur doen we dat digitaal in het patiëntenportaal MijnSJG. Digitaal betekent dat u onze berichten per e-mail krijgt en informatie als folders, vragenlijsten en brieven in het patiëntportaal MijnSJG worden opgenomen. Na inloggen met uw DigiD kunt u deze informatie bekijken. Heeft u de gegevens liever per post dan kunt u dit aangeven.

  • Wanneer u onze informatie digitaal ontvangt, dan kunt u 24 uur voor uw afspraak al de belangrijkste gegevens controleren. Dit noemen we ‘inchecken’. Dit doet u in MijnSJG omgeving. Het aanmelden in de centrale hal bij de aanmeldzuil kost dan minder tijd.

  • Neem de informatie tijdig en op uw gemak door. Vul eventuele vragenlijsten op tijd in en vergeet ze niet mee te nemen naar uw afspraak als het een vragenlijst op papier is. In de informatie die wij toesturen staat of er bepaalde voorbereiding nodig is. Bijvoorbeeld nuchter blijven voor een ingreep of geen bodylotion smeren voor een onderzoek. Het is belangrijk dit op te volgen om te voorkomen dat een ingreep of onderzoek niet door kan gaan.

  • Zorg dat u voor vertrek naar het ziekenhuis de belangrijkste spullen heeft ingepakt. Uw identiteitsbewijs en een actuele medicatielijst heeft u altijd nodig wanneer u een afspraak bij een specialist heeft of preoperatief onderzoek krijgt. Ook kinderen hebben een eigen identiteitsbewijs nodig. Uw medicatielijst vraagt u op bij uw eigen apotheek.

  • Bij aankomst in het ziekenhuis meldt u zich aan bij één van de aanmeldzuilen. Deze vindt u in de centrale hal. Hier controleren we wie u bent door uw identiteitsbewijs te scannen. Ook controleren wij uw belangrijkste gegevens. Als u dat al online heeft gedaan wordt deze stap overgeslagen. Als u zich aangemeld heeft weten we dat u er bent!

  • Vindt u het lastig om de aanmeldzuil te gebruiken? Onze gastvrouwen en -heren staan klaar om u wegwijs te maken. Vraag ze gerust om hulp!

  • Na deze controle bij de aanmeldzuil ontvangt u een ticket. Hierop staat hoe laat en waar u voor uw  afspraak of afspraken moet zijn. Is een route niet duidelijk vraag dan de gastvrouw of gastheer voor uitleg.

  • Volg de routeborden naar de plek van bestemming en neem plaats in de ontvangstruimte. U hoeft zich daar niet te melden aan de balie, tenzij dat uitdrukkelijk vermeld staat op uw ticket. Door de controle bij de aanmeldzuil weten we immers al dat u er bent.

In de ontvangstruimte kunt u gerust iets te drinken nemen. Wij doen ons uiterste best om u op het afgesproken  tijdstip binnen te roepen! Wilt u meer informatie over het voorbereiden op uw afspraak, kijk dan op onze website. Daar staat bijvoorbeeld welke vragen u kunt stellen en of u een gesprek mag opnemen. Ook vindt u er meer  informatie hoe de aanmeldzuilen werken.


Gezondheidskrant SJG Weert - oktober 2023 - nummer 2 - pagina 11

Een afspraak in SJG Weert: hoe werkt het?