Altijd toegang tot medische hulpmiddelen bij SJG Weert

17 juni 2024

Vanaf nu is de Hulpmiddelenautomaat beschikbaar in ons ziekenhuis. Inwoners van de Gemeente Weert en omstreken kunnen eenvoudig en snel medische hulpmiddelen lenen, huren of kopen via de automaat van Medicura Zorgwinkel. De automaat is voor iedereen toegankelijk, niet alleen voor patiënten van SJG Weert. De automaat is bereikbaar via de ingang van de huisartsenspoedpost van het ziekenhuis.

Beschikbare hulpmiddelen
De Hulpmiddelenautomaat voorziet direct in de meest belangrijke hulpmiddelen, zoals rolstoelen, loopkrukken, borstkolven, bevalbaden, borstschilden en rollators. Patiënten kunnen de hulpmiddelen direct meenemen of thuis laten bezorgen. Ook grotere hulpmiddelen die niet fysiek aanwezig zijn in de automaat, kunnen via de automaat besteld worden. Deze worden – wanneer vóór 17:00 uur besteld - de volgende werkdag door Medicura thuisbezorgd.

Openingstijden en bereikbaarheid
De Hulpmiddelenautomaat biedt 24 uur per dag toegang tot medische hulpmiddelen, waardoor men niet meer gebonden is aan de openingstijden van de zorgwinkel. Tussen 21:00 en 08:00 uur is de ingang naar de huisartsenspoedpost gesloten. Wie dan gebruik wil maken van de Hulpmiddelenautomaat, kan zich melden bij de receptie bij de hoofdingang van het ziekenhuis.

Met de introductie van de Hulpmiddelenautomaat streven SJG Weert en Medicura Zorgwinkel ernaar het herstelproces van patiënten te vergemakkelijken en patiënten directe ondersteuning te bieden.

Meer informatie, zie: Medicura hulpmiddelenautomaat

Altijd toegang tot medische hulpmiddelen bij SJG Weert