Alles over afvallen en opereren

1 oktober 2018

Een maagverkleining of –omleiding: het is een ingrijpende gebeurtenis. Ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen die deze operatie gehad hebben? Ben je zelf geopereerd en zou je graag praktische tips en ervaringen uitwisselen met mensen die ook geopereerd zijn of dit overwegen? Of zou je graag eens met een zorgprofessional van gedachten willen wisselen over alles wat er bij afvallen, opereren en het leven daarna komt kijken? Kom dan naar de interactieve avond die het Obesitasteam op dinsdag 6 november 2018  over dit onderwerp organiseert.

Deze themabijeenkomst vindt plaats van 19:00 - 21:00 uur in het Auditorium van SJG Weert, Vogelsbleek 5. Tijdens de avond gaan de aanwezigen in groepjes onder begeleiding van een deskundige in gesprek. Waar krijg je mee te maken als je een operatie bij overwicht ondergaat? Wat zijn de gevolgen daarvan? Denk aan zaken als eten en voeding, maar ook de omgang met je  ‘nieuwe ik’, veranderingen in je relatie en de angst om terug te vallen in oude gewoontes. Ook vitaminetekorten en beweging zijn thema’s die de revue passeren. Tot slot laat het Obesitasteam je graag proeven van lekkere en gezonde hapjes die passen bij je nieuwe levensstijl!

Deze avond is interessant voor mensen die een maagverkleining of –omleiding overwegen, maar zeker ook voor mensen die de ingreep al hebben ondergaan.

Alles over afvallen en opereren