Afspraak verzetten? Dat kan nu ook online!

1 mei 2019

Moet u naar het ziekenhuis, maar komt de dag die op uw afsprakenbrief staat niet goed uit? Bijvoorbeeld omdat u die dag moet werken, of omdat het lastig is om een mantelzorger te regelen die dan mee kan? Vanaf vandaag is het mogelijk om via ons patiëntportaal MijnSJG afspraken op de polikliniek te wijzigen. U kunt de afspraak verzetten tot 2 werkdagen voordat de afspraak plaatsvindt.

Om uw afspraak te wijzigen, logt u in op MijnSJG. Ga naar ‘Mijn afspraken’ en vervolgens naar ‘Afspraak wijzigen’. Als u vervolgens klikt op de afspraak die u wilt verzetten, krijgt u een overzicht van alle mogelijke data en tijdstippen waarop u de afspraak kunt inplannen. Selecteer de optie van uw keuze, en bevestig deze. Uw afspraak is verzet!

MijnSJG
Voor het wijzigen van afspraken maakt u gebruik van het patiëntportaal van SJG Weert, ‘MijnSJG’.

U vindt hier een overzicht van al uw afspraken. Behalve deze afspraken wijzigen, kunt u op een aantal poli’s ook uw eerste afspraak zelf inplannen als u door de huisarts bent verwezen naar de specialist. Daarnaast kunt u in MijnSJG uw persoonlijke gegevens controleren, uw medisch dossier inzien, bloed- of onderzoeksuitslagen bekijken en, als u binnenkort een operatie moet ondergaan, de vragenlijst die nodig is voor uw bezoek aan de anesthesist (preoperatieve screening) invullen.

Inloggen op MijnSJG kan met uw DigiD. U maakt daarbij gebruik van een controle-sms óf de DigiD app. Heeft u deze functies nog niet geactiveerd bij DigiD? Doe dit dan zo snel mogelijk. Om de sms-functie te activeren, heeft u namelijk een code nodig. DigiD stuurt u deze code binnen 2 tot 3 dagen nadat u deze heeft aangevraagd via de post toe. Het activeren van de DigiD app kan wel direct. Ga hiervoor naar www.digid.nl.

Kijk voor meer informatie op www.sjgweert.nl/mijnsjg of  raadpleeg de folder ‘Aan de slag met MijnSJG

Afspraak verzetten? Dat kan nu ook online!