Afspraak bij de cardioloog of plastisch chirurg?

6 mei 2019

Lijkt het u handig om na een verwijzing door de huisarts zelf online een afspraak bij de arts in het ziekenhuis in te plannen? Het aantal poli’s bij SJG Weert waar dit kan groeit gestaag. Vanaf vandaag kunt u ook uw afspraak bij de cardioloog en de plastisch chirurg online plannen. Bij de poli’s Gynaecologie, Geriatrie, Urologie, Reumatologie, Longgeneeskunde en Interne geneeskunde was dit al mogelijk. 

Hoe werkt het? 
Als uw huisarts u naar het ziekenhuis verwijst, heeft u 3 dagen de tijd om in te loggen op MijnSJG en een afspraak in te plannen. Via het portaal ziet u welke plekken op het spreekuur bij uw arts/zorgverlener nog vrij zijn. U kunt dan zelf kiezen welk tijdstip u het beste uitkomt. Is het niet gelukt om binnen 3 dagen iets in te plannen? Dan wordt u gebeld door de polikliniekmedewerker, en plant u alsnog samen een afspraak in. Let op: heeft uw huisarts bij de verwijzing aangegeven dat uw afspraak spoed heeft? Dan is het niet mogelijk om deze via MijnSJG in te plannen. Uw huisarts neemt dan zelf contact op met het ziekenhuis of u ontvangt een telefoontje van de polikliniekmedewerker.

MijnSJG
Voor het inplannen van afspraken op bovengenoemde poli’s maakt u gebruik van het patiëntportaal van SJG Weert, ‘MijnSJG’.

Behalve bovengenoemde afspraken inplannen, kunt u op MijnSJG uw persoonlijke gegevens controleren, kijken wanneer uw afspraken plaatsvinden, geplande afspraken verzetten, uw medisch dossier inzien, bloed- of onderzoeksuitslagen bekijken en, als u binnenkort een operatie moet ondergaan, de vragenlijst die nodig is voor uw bezoek aan de Anesthesist (preoperatieve screening) invullen.

Inloggen 
Inloggen op MijnSJG kan met uw DigiD. U maakt daarbij gebruik van een controle-sms óf de DigiD app. Heeft u deze functies nog niet geactiveerd bij DigiD? Doe dit dan zo snel mogelijk. Om de sms-functie te activeren, heeft u namelijk een code nodig. DigiD stuurt u deze code binnen 2 tot 3 dagen nadat u deze heeft aangevraagd via de post toe. Het activeren van de DigiD app kan wel direct. Ga hiervoor naar www.digid.nl.

Kijk voor meer informatie op www.sjgweert.nl/mijnsjg.

 

Afspraak bij de cardioloog of plastisch chirurg?