Aanmeldzuilen: meld u zelf aan voor uw afspraak, operatie of opname

23 september 2020Patiëntenzorg

Vanaf 28 september meldt u zich zelf aan voor uw afspraak, operatie of opname bij één van de vijf aanmeldzuilen in de centrale hal van het ziekenhuis. Hiervoor is één geldig legitimatiebewijs (identiteitsbewijs, paspoort, rijbewijs of vreemdelingendocument) nodig. U hoeft zich voor uw afspraak dus niet meer te melden bij de balie van het Planbureau, tenzij u geen (geldig) legitimatiebewijs heeft of anderstalig bent. Met de komst van deze zuilen willen we zorgen voor een efficiënter proces waarin u als patiënt minder afhankelijk bent van anderen en zelf meer de regie behoudt.

Hoe werkt de aanmeldzuil?
Als u het ziekenhuis binnenkomt, wordt u door de gastvrouw- of heer geleid naar één van de vijf aanmeldzuilen. Hier scant u eerst uw legitimatiebewijs, waarna u gevraagd wordt om een aantal gegevens te controleren en aan te passen als deze niet kloppen. Denk aan uw adresgegevens, uw huisarts- en apotheek gegevens en het controleren van uw zorgverzekeraar.

Vervolgens ziet u alle afspraken, operaties en opnames die u vandaag in het ziekenhuis heeft staan. Na het aanmelden, komt er automatisch een ticket uit de zuil met daarop uw afspraken, operaties en opnames van die dag en de locaties. Voor afspraken op de polikliniek, Medische Beeldvorming en het Priklaboratorium, kunt u meteen plaatsnemen in de aangegeven ontvangstruimte. Komt u voor een operatie of opname? Meldt u dan bij de balie op locatie, zoals ook op het ticket staat aangegeven.
 
Heeft u hulp nodig?
Mocht u hulp nodig hebben bij het aanmelden op de aanmeldzuil, dan is er een gastvrouw- of heer aanwezig die u graag hierbij wil helpen. Uiteraard met inachtneming van de privacy.

Nog sneller aanmelden door online in te checken via MijnSJG
Heeft u aangegeven dat wij u via mail en sms mogen informeren, dan kunt u zich nog sneller aanmelden voor uw afspraak, operatie of opname. U kunt thuis in MijnSJG uw gegevens al controleren (online inchecken). Hierdoor hoeft u dit niet nog eens te doen als u in het ziekenhuis komt. U hoeft u dan alleen nog te legitimeren bij de aanmeldzuil en ontvangt daarna uw ticket met afspraken, operaties en opnames. Hierdoor bent u nog sneller aangemeld en hoeft u minder lang te wachten.

Aanmeldzuilen: meld u zelf aan voor uw afspraak, operatie of opname