2 bezoekers per patiënt te veel of te weinig?

8 oktober 2015

De Cliëntenraad buigt zich al enige tijd over de bezoekersregeling van SJG Weert en over het naleven van deze regeling. Het blijkt dat de bezoekersregeling bij menigeen wel bekend is, echter dat men zich vaak niet houdt aan het maximale aantal van 2 bezoekers per patiënt. Daarom stelt de Cliëntenraad u de vraag: “Hoe reëel vindt u dit aantal?”

Margo van Heel, lid van de Cliëntenraad licht toe: “Als Cliëntenraad toetsen we regelmatig de mening van onze achterban. Dat willen we nu ook graag doen bij de regel dat er maximaal 2 bezoekers per patiënt zijn toegestaan. Deze is ingesteld om de rust van de patiënten – die meestal met meerdere op een kamer liggen – te waarborgen.

Maar in de praktijk kan dat tot lastige situaties leiden. Denk bijvoorbeeld aan gezinnen met 2 of 3 kinderen waarvan één ouder in het ziekenhuis ligt. Kan men in deze situatie vasthouden aan dit maximum? Wellicht moet het aantal bezoekers verhoogd worden naar 3 of zelfs naar 4 personen? Maar dat heeft uiteraard ook effect voor de rust van andere patiënten die op dezelfde kamer liggen.

Graag vernemen wij hoe bezoekers deze regel ervaren of hebben ervaren. Is het maximale aantal van 2 bezoekers per patiënt haalbaar (geweest)? Of zat u toch dikwijls met meer personen om het ziekenbed? Daarom roepen wij patiënten en bezoekers op 'Onze vraag aan u' in te vullen op deze website. Deze staat links onderaan op de pagina van de Cliëntenraad. Maar ook bij een bezoek aan SJG Weert kan men 'Onze vraag aan u' invullen d.m.v. de formulieren op de tafel in de centrale hal. Wij hopen op veel reacties!”

Daarnaast laat de Cliëntenraad weten dat ook voor andere ideeën over de bezoekersregeling of over verbeterpunten in het algemeen contact met hen kan opnemen. U kunt hiervoor het reactieformulier invullen.

2 bezoekers per patiënt te veel of te weinig?