11 juni Start chemo

11 juni 2018

Dit is de laatste dag voor het starten met de chemo. De gedachten dat dit morgen daadwerkelijk gaat beginnen laat me geen minuut los. Vanmorgen heb ik voor de afleiding nog even in de tuin gewerkt, en hierna ben ik nog even met de fiets een rondje weerfoto’s gaan fotograferen. Gelukkig had ik met mijn vrouw afgesproken dat we zouden gaan lunchen. Dit hebben we ook gedaan. Heerlijk was het, en voor mij een goede afleiding. En wat me opviel was dat het zo druk was op deze maandag. Normaal ben je gewoon aan het werk, en dan krijg je dit niet zo mee.

Na een gezellig onderonsje was het weer tijd om richting huiswaarts te keren want om 14:30 uur had ik mijn intake gesprek op de afdeling oncologie in het ziekenhuis. Klokslag 14:30 uur melden we ons op de afdeling. Het was meteen een warm onthaal. Voor zover ik kon zien was er een persoon nog bezig met de dagbehandeling, verder was er niemand. We moesten op een kantoortje komen waar we het gesprek kregen. De verpleegkundige wist precies hoe ze je moest benaderen. Werkelijk chapeau voor dit stukje professionalteit. Ze probeerde je gerust te stellen, en dat was haar aardig gelukt. Wel was ik verrast in de wijziging van mijn aankomende behandeling. Morgen om 09:00 uur moet ik binnenkomen en de bedoeling is dat ik een nachtje moet blijven voor te spoelen zoals ze dit noemen. Dan mag ik woensdag na het ontbijt naar huis. Dan volgen er nog twee weken achter elkaar op iedere dinsdag een dagbehandeling. Deze duren ongeveer een uur. Hierna een week niets en dan begint deze serie van drie chemo’s weer opnieuw.

Ik zal het hierbij even laten, maar als alles meezit ben ik na twaalf weken klaar met de chemo’s. Zoals ik het nu kan overzien, word ik dan in september ergens geopereerd. Verder heb ik een berg van aanvullende informatie meegekregen. Dit ga ik de komende periode wel doornemen want eerlijk gezegd staat hier mijn hoofd er nu niet na. Maar goed, mijn tas voor morgen is al ingepakt. We gaan ervoor en ik zie wel wat me te wachten staat. Ik laat het maar gewoon op me af komen.

11 juni Start chemo