Samen beslissen bij kanker

Datum:29 maart 2023
Tijd:19:30 uur
Locatie:Theater de Huiskamer, Wilhelminasingel 10 b, 6001 GT , Weert

Het Toon Hermans Huis Weert e.o. organiseert op woensdag 29 maart a.s. in theater de Huiskamer in Weert een speciale thema-avond. Daarbij staat centraal het samen beslissen over de behandelingen als je kanker hebt. Samen beslissen in de spreekkamer, maar ook samen beslissen in samenwerking met andere disciplines en specialisten.

Op uitnodiging van het Toon Hermans Huis gaan Natascha Peters, internist/oncoloog en Sandra Janssen-Engelen, verpleegkundig specialist oncologie bij het SJG Weert, tijdens deze thema-avond uitgebreid in op dit onderwerp. Daarbij zullen zij ook uitvoerig ingaan op het uitgebreide netwerk van het SJG Weert. Dat alles in het belang van de patiënt. 

Samenwerken
Oncologie is een belangrijk speerpunt voor het ziekenhuis. Zowel diagnose en onderzoek als behandeling van kanker vinden plaats in SJG Weert. Daarbij maakt het SJG gebruik van een uitgebreid netwerk van partners. Het ziekenhuis werkt intensief samen met ziekenhuizen in Noord-Brabant en Limburg én met het Alexander Monro borst(kanker)ziekenhuis. Zuidoost-Nederland heeft een bijzonder oncologienetwerk opgebouwd van negen ziekenhuizen en een radiotherapeutisch instituut die de handen ineen hebben geslagen: OncoZon. Onderling zijn er afspraken gemaakt over procedures en werkwijzen. Het SJG kent ook een eigen AYA-team dat bestaat uit zorgverleners die specifieke kennis hebben over kanker op jongvolwassen leeftijd. In het team zijn alle benodigde disciplines vertegenwoordigd: medisch en verpleegkundig specialisten, casemanager en psychosociale hulpverleners.

Aanmelden
Wil je de thema-avond bijwonen in theater de Huiskamer (St.-Raphaëlpad in Weert, aanvang 19.30 uur). Meld je aan via administratie@toonhermanshuisweert.nl of telefonisch: 0495 - 54 14 44. Vermeld daarbij je naam, e-mailadres, telefoonnummer en of je iemand meeneemt.

Samen beslissen bij kanker