Waarvoor gebruik ik welke applicatie?

Wanneer u in behandeling bent binnen SJG Weert kan het zijn dat u te maken krijg met verschillende applicaties. Dat kan soms voor verwarring zorgen. Deze pagina is bedoeld om duidelijkheid te bieden over welke applicaties binnen ons ziekenhuis. En waarvoor u deze kunt gebruiken.

MijnSJG

MijnSJG is het online patiëntenportaal waarop u uw medisch dossier kunt inzien (inclusief behandelverslagen en uitslagen). Ook is het mogelijk om via MijnSJG een (eerste) afspraak in te plannen wanneer u door uw huisarts verwezen wordt naar het ziekenhuis. Wanneer uw arts een folder met u wilt delen over medische informatie die voor u van toepassing is, zal dit ook via MijnSJG gebeuren. Tot slot kunt u ook gevraagd worden een vragenlijst in te vullen voorafgaand aan uw afspraak of ingreep. MijnSJG is hét centrale platform om u te voorzien van informatie.

U komt op MijnSJG via deze pagina. Hier zult u ook veelgestelde vragen vinden over MijnSJG. Om in te loggen heeft u een DigiD-account nodig. Heeft u een verwijsnummer (zorgdomeinnummer) van uw huisarts gekregen, dan kunt u deze gebruiken om een eerste afspraak te maken binnen SJG Weert. Wanneer u moeite heeft met het gebruik van ons patiëntenportaal, kunt u deze pagina raadplegen.

downloaden.png

SJGzorg app

In de SJGzorg app kunt u informatie lezen over uw behandeltraject en wordt u gevraagd om op een aantal momenten vragenlijsten in te vullen. Het gaat dan over vragenlijsten die niet via MijnSJG kunnen worden ingevuld. De SJGzorg app is relatief nieuw en kan op dit moment alleen worden gebruikt door patiënten die een traject voor een nieuwe heup of knie ingaan en voor borstkankerpatiënten van Alexander Monro regio Zuid-Oost. Het is dus geen app om in de MijnSJG omgeving te komen.

De SJGzorg app is te downloaden in de appstore op uw mobiele telefoon of via de link in de e-mail die u ontvangt voorafgaand aan het artrose spreekuur. In deze e-mail zal ook een instructie vermeld staan hoe u deze app kunt downloaden. U dient voor het gebruik van de app een account aan te maken. Lukt dit niet dan kunt u wellicht hulp vragen in uw directe omgeving. Bij andere vragen over de SJGzorg app kunt u hier de antwoorden op veelgestelde vragen lezen.

Zo zal de app eruitzien op uw mobiele telefoon:

zorgapp.jpg

BeterDichtbij app

De BeterDichtbij app kunt u gebruiken om te chatten met uw polikliniekassistente of arts. Dit kan bijvoorbeeld wanneer u vragen heeft over uw behandeling of medicatie. De app lijkt in gebruik op het gebruik van WhatsApp. Het verschil is dat deze app veel beter beveiligd is en uw medische gegevens veilig zijn in verband met uw privacy. Met deze app kunt u in plaats van te bellen naar de polikliniek, een bericht sturen wanneer u dat het beste uitkomt. Naast het sturen van een bericht kunt u de BeterDichtbij app ook gebruiken voor een consult op afstand door middel van videobellen (of beeldbellen).

De BeterDichtbij app is net zoals de SJGzorg app te downloaden in de appstore. Zodra u de app gedownload heeft op uw mobiele telefoon volgt er nog een korte installatie. Tijdens de installatie kunt u de app koppelen aan SJG Weert. Om de installatie zo soepel mogelijk te laten verlopen en voor andere informatie over de BeterDichtbij app kunt u deze pagina raadplegen.

BeterDichtbij_Logo.png