Aangezichtschirurgie in SJG Weert

7 mei 2024

Binnen de Keel, Neus en Oorheelkunde is aangezichtschirurgie een aparte specialisatie. SJG Weert telt maar liefst twee aangezichtschirurgen: Eline van Beelen en Pieter de Wet. Beide KNO-artsen zijn gespecialiseerd in het behandelen van afwijkingen in het gezicht; aan de neus, huid, oren en lippen.

Op medische indicatie kunt u bij hen snel terecht voor de volgende behandelingen, die door de zorgverzekeraar worden vergoed:

Huidtumoren
Op de poliklinische operatiekamer wordt voor onderzoek eerst een klein stukje weefsel afgenomen. Bij de diagnose huidkanker (zoals plaveiselcelcarcinoom of basaalcelcarcinoom) volgt op korte termijn een ingreep op de poliklinische operatiekamer of de OK. Onder lokale verdoving of algehele narcose verwijdert de aangezichtschirurg eerst het kwaadaardige plekje, om de huid vervolgens via  een reconstructie weer mooi te maken.

Neuscorrectie
Een neuscorrectie wordt alleen vergoed als deze ingreep medisch noodzakelijk is. Bijvoorbeeld omdat u niet goed kunt ademen door uw neus of omdat de neus scheef staat als gevolg van een ongeval. Bij deze behandeling wordt het neustussenschot rechtgezet en indien nodig de vorm van de neus veranderd. Deze behandeling vindt altijd plaats onder algehele narcose. In de meeste gevallen kunt u dezelfde dag weer naar huis.

Flapoorcorrectie (otoplastiek)
Hoewel flaporen geen lichamelijke klachten geven, kunnen ze sociaal-emotioneel erg vervelend zijn.  Zeker kinderen gaan hier vaak onder gebukt. Daarom wordt deze behandeling voor kinderen vrijwel altijd vergoed via uw (aanvullende) verzekering. Onder algehele narcose corrigeert de aangezichtschirurg de afstaande oren.


Gezondheidskrant SJG Weert - mei 2024 - nummer 1 - pagina 6

Aangezichtschirurgie in SJG Weert