Sportgeneeskunde

De behoefte om medisch verantwoord te sporten, is groter dan ooit. Het Sport Medisch Adviescentrum in SJG Weert wordt uitgevoerd door Mediweert en is gespecialiseerd in het behandelen en voorkomen van sportblessures en klachten die ontstaan door inspanning. Met een uitgebreide expertise staan ze klaar voor top- en recreatiesporters. U kunt hier ook terecht voor medische sportkeuringen en inspanningstesten.

Blessure of andere sportgerelateerde klachten
De sportarts stelt een deskundige diagnose waarbij alle aspecten van sportbeoefening worden meegenomen. Na de diagnose besluit de sportarts, in overleg met u, welke vervolgbehandelingen plaats kunnen vinden. Soms kan de sportarts u zelf behandelen door middel van orthomanuele behandelingen. Het kan echter zijn dat u wordt doorverwezen naar een andere arts of professional, zoals de sportfysio-, sportpodotherapeut of sportdiëtist.         

Een verwijsbrief van een huisarts, specialist of fysiotherapeut is nodig bij blessureconsulten, andere sport gerelateerde klachten of ten behoeve van revalidatie bij chronische aandoeningen. Vergoeding vindt plaats vanuit de basiszorgverzekering. Hiervoor wordt uw eigen risico aangesproken.

Preventief sportmedisch onderzoek / keuring
Een sportmedisch onderzoek is een beoordeling van de individuele gezondheid en geschiktheid om te sporten en te bewegen. De inhoud van het onderzoek wordt aangepast aan het type sport, de intensiteit en leeftijd en bestaat onder andere uit een uitgebreid onderzoek van het houdings- en bewegingsapparaat, een hartfilmpje, longfunctietest, inspanningstest, biometrie en bloed- en urinetest.                                                                                

Hiervoor heeft u geen verwijsbrief nodig. Deze onderzoeken worden deels of volledig vergoed vanuit het aanvullende zorgverzekeringspakket, indien u dit heeft afgesloten bij uw zorgverzekeraar. Uw eigen risico wordt niet aangesproken.

Meer informatie over de diverse mogelijkheden kunt lezen op de website van Mediweert.
Mediweert

Contact

Route:
1C (ontvangstruimte 9)

Telefoon:
0495 - 57 28 50

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag:
08:30 - 17:00 uur

E-mail:
info@mediweert.nl

Folders

Kijk voor informatie over aandoeningen en behandelingen in het:
Folderoverzicht