Dermatologie

BELANGRIJKE INFORMATIE I.V.M. CORONAVIRUS:
Slikt u voor de behandeling van uw huidziekte een medicijn dat het immuunsysteem beinvloedt? Het gaat om de medicijnen in de onderstaande tabel. Lees goed na of u een van deze medicijnen slikt of spuit.

tabel-1.jpg
De adviezen die we hieronder geven zijn in lijn met die van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV).

Als u geen verschijnselen heeft van een corona-infectie (geen koorts, geen hoest, geen keelpijn, geen neusverkoudheid) is er vanuit de NVDV geen dringend medisch advies om met deze medicijnen te stoppen.

Maar, de WHO (World Health Organisation) en het RIVM beschouwen mensen die immuunmedicatie gebruiken (zie de tabel) als een risicogroep die een grotere kans heeft om een ernstige Corona-infectie te krijgen. Op dit moment is er echter nog onbekend hoeveel groter die kans is.

Het is goed om te beseffen dat nadat u bent gestopt met de medicatie, de werking ervan nog enige tijd kan aanhouden (weken tot maanden), afhankelijk van welk medicijn u gebruikt. Dat betekent dat als u stopt op het moment dat u geinfecteerd bent het medicijn nog een tijd het immuunsysteem beinvloedt. Daarom kunnen wij ons voorstellen dat u toch de afweging maakt om te willen stoppen met uw medicatie.

Indien u besluit om door te gaan met de medicatie dan houdt u de gebruikelijke controles op de polikliniek Dermatologie (voorlopig telefonische consulten).

Indien u besluit om te stoppen met de medicatie dan verzoeken we u dat door te geven aan de secretaresse van de polikliniek Dermatologie.

Als uw huidziekte (fors) toeneemt na stoppen met de medicatie kunt u contact opnomen met de poli Dermatologie.
_____________________________________________________________________________________________________________________

Het specialisme dermatologie richt zich op allerlei aandoeningen van de huid en de daaraan grenzende slijmvliezen. U kunt bij de poli terecht voor onder andere: behandeling van eczeem, acne en psoriasis, huidkanker, controle van moedervlekken, spataderen en cosmetische behandelingen.

Huidkanker
Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker onder blanke mensen. Heeft u een verdacht bultje of vlekje op uw huid, dan kunt u de dermatoloog vragen om dit te onderzoeken. U heeft hiervoor wel een verwijzing van de huisarts nodig. Soms kan de huisarts er ook voor kiezen om de dermatoloog een foto van het plekje te sturen en deze op afstand mee te laten kijken.

Flebologie (spataders)
Flebologie is het onderdeel van het medisch specialisme dermatologie dat zich bezig met houdt met diagnostiek en behandeling van spataderen, oedeem of vocht in de benen, ulcus cruris (open been) en overige dermatologische aandoeningen van het been. Het is een specialisme dat zowel de dermatologen als de chirurgen beheersen. Zij hebben dan ook onderling regelmatig overleg.

Huidtherapie
Voor de behandeling van zieke en/of beschadigde huid kunt u via uw arts doorverwezen worden naar de Huidtherapie. Het overgrote deel van de patiënten die onder behandeling zijn van de huidtherapeut zijn (ex)kankerpatiënten, maar u kunt hier ook terecht voor huidproblemen zoals acne of oedeem.

Vulvapoli
Vaginale klachten, jeuk, irritaties en pijn; veel vrouwen hebben er last van, weinig vrouwen nemen de stap om een bezoek te brengen aan een arts. De vrouwen die het wel doen, zijn achteraf opgelucht en vaak klachtenvrij. Daarom heeft SJG Weert een speciale Vulvapoli. Tijdens het spreekuur kijken de dermatoloog en gynaecoloog Ivo van Dooren samen naar de klachten. Dat zorgt niet alleen voor een snellere diagnose, maar het voorkomt ook dat u twee verschillende afspraken moet maken.

Contact

Route:
60

Telefoon:
0495 - 57 22 60  (algemeen)
0495 - 57 22 61  (voor vragen)
Voor vragen aan verpleegkundige
Maandag t/m vrijdag:
09.00 - 10.00 uur

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag:
08:30 - 17:00 uur

Folders

Kijk voor informatie over aandoeningen en behandelingen in het:
Folderoverzicht

Nieuws

oncozon.jpg

SJG Weert is onderdeel van het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland (OncoZON). OncoZON is een samenwerkingsverband van 9 ziekenhuizen en één radiotherapeutisch instituut in de regio Zuidoost-Nederland. Een professioneel netwerk van instellingen die de handen ineen hebben geslagen om in deze regio de best mogelijke zorg op het gebied van kanker te bieden. Uniek is dat alle instellingen hebben vastgelegd dezelfde procedures en werkwijzen te volgen. Zo weet de patiënt dat hij exact dezelfde topzorg krijgt in iedere instelling van het netwerk, dus dat hij bij OncoZON overal in goede handen is.

OncoZON