Borstkankerzorg in SJG Weert

Binnen de muren van het Alexander Monro Zuidoost Nederland locatie SJG Weert kunnen onze patiënten rekenen op de beste borstkankerzorg. Een enthousiast team van professionals staat dagelijks klaar en staat garant voor gespecialiseerde, excellente borst(kanker)zorg voor iedereen, zo dichtbij mogelijk. Door samen te werken met experts van de Alexander Monro Groep is het mogelijk de borstkankerzorg nog beter en toegankelijker te maken. De nieuwe kwaliteitsnorm voor de borstkankerzorg in Weert laat geen enkele ruimte voor toeval of onverschilligheid.

Borstzorgteam
Het borstzorgteam bestaat uit borstkankerchirurgen, internist-oncologen, radiologen, pathologen, verpleegkundig specialisten en een radiotherapeut-oncoloog van Maastro Clinic in Maastricht. Zij stellen het welzijn van de patiënten centraal. Daarbij is er niet alleen aandacht voor de medische aspecten, maar juist ook voor wat het voor de patiënt betekent.

Drie redenen voor onderzoek
Grofweg zijn er drie redenen om je te laten onderzoeken op borstkanker. De grootste groep vrouwen is tussen de 50 en 75 jaar en reageert op de tweejaarlijkse uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek. Maar het kan ook zijn dat u zelf iets voelt, dat anders voelt dan 'normaal'. Tot slot is er ook een aantal vrouwen dat zich jaarlijks preventief laat onderzoeken, bijvoorbeeld omdat borstkanker veel voorkomt in de familie.

Snel duidelijkheid
Het borstzorgteam doet er alles aan om de onzekere tijd zeer kort te houden. Wij streven ernaar dat u binnen twee werkdagen bij ons terecht kunt. De mammacare verpleegkundige of verpleegkundig specialist oncologie ontvangt u op de poli, stelt u enkele vragen en zal een lichamelijk onderzoek verrichten van de borsten en oksels. Daarna volgt een mammografie, echografie en eventueel een punctie (biopt). Soms zijn er aanvullende onderzoeken nodig en hiervoor krijgt u dan op korte termijn een vervolgafspraak. Na de onderzoeken komt u weer terug op de Mammapoli bij de chirurg en mammacare verpleegkundige / verpleegkundig specialist en krijgt u de (voorlopige) uitslag. Indien er een punctie is gebeurd, krijgt u meestal aan het eind van de dag ook de definitieve uitslag.

Behandeling
Als de uitslag onverhoopt tegenvalt, wordt u geïnformeerd over het verdere verloop en de mogelijkheden. De verpleegkundig specialist / mammacare verpleegkundige zal de tijd nemen om uw vragen te beantwoorden.

Informatie
De behoefte aan informatie is voor elke patiënt anders. Op de webpagina van Alexander Monro Zuidoost-Nederland, locatie SJG Weert vindt u een overzicht met meestgestelde vragen en een aantal folders.

De gespecialiseerde Alexander Monro locatie regio Zuidoost-Nederland in SJG Weert is lid van het Alexander Monro netwerk, een groep van zelfstandige zorginstellingen die ieder onder eigen hoofdbehandelaarschap en dus eigen verantwoordelijkheid hoogwaardige borst(kanker)zorg verleent met de Alexander Monro kwaliteit, betrokkenheid, beleving en afstemming.

Contact

Route:
1A

Telefoon:
0495 - 572080 

E-mail:
mammapoli@sjgweert.nl

Postadres:
Vogelsbleek 5
6001 BE Weert

Vragen of zorgen? Laat het ons weten!
Wij vinden het erg belangrijk dat u het ons laat weten als u vragen heeft of zich zorgen maakt. Wij staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

Alexander-monro.jpg

oncozon.jpg

SJG Weert is onderdeel van het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland (OncoZON). OncoZON is een samenwerkingsverband van 9 ziekenhuizen en één radiotherapeutisch instituut in de regio Zuidoost-Nederland. Een professioneel netwerk van instellingen die de handen ineen hebben geslagen om in deze regio de best mogelijke zorg op het gebied van kanker te bieden. Uniek is dat alle instellingen hebben vastgelegd dezelfde procedures en werkwijzen te volgen. Zo weet de patiënt dat hij exact dezelfde topzorg krijgt in iedere instelling van het netwerk, dus dat hij bij OncoZON overal in goede handen is.

OncoZON