Medische Oncologie

Onder oncologie verstaan we het specialisme dat zich bezighoudt met kanker. Behandeling met chemotherapie vindt plaats op de afdeling Medische Oncologie. Hier wordt zowel chemotherapie gegeven waarvoor de patiënt moet worden opgenomen (klinische behandeling), als chemotherapie waarbij de patiënt na toediening weer naar huis mag (dagbehandeling).

Oncologieverpleegkundigen
Op de dagbehandeling heeft u het meeste contact met de oncologieverpleegkundigen. Zij hebben ruime ervaring in het toedienen van chemotherapie, maar u kunt ook bij hen terecht voor voorlichting, begeleiding en emotionele steun tijdens de behandeling.

Als de diagnose kanker wordt gesteld, gebeurt er veel op lichamelijk, psychosociaal en spiritueel vlak. De oncologieverpleegkundige ondersteunen u zo goed mogelijk. Daar waar nodig kunnen zij een maatschappelijk werker, psycholoog of geestelijk verzorger voor u inschakelen. Er wordt veel waarde gehecht aan kwaliteit van zorg, veiligheid en duidelijke communicatie. De oncologieverpleegkundigen vinden het belangrijk dat u zich veilig en gehoord voelt.

Contact

Route:
1A

Telefoon:
0495 - 57 22 37

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag:
09:00 - 17:00 uur

Bereikbaarheid Dagbehandeling Oncologie

Voor dringende vragen is de Dagbehandeling Oncologie bereikbaar van maandag t/m vrijdag via de volgende telefoonnummers:

0495 - 57 22 37    Dagbehandeling Oncologie
0495 - 57 21 23    Verpleegafdeling Interne Geneeskunde
0495 - 57 21 11    Verpleegafdeling Longziekten
0495 - 57 26 26    Poli Interne Geneeskunde
0495 - 57 21 90    Poli Longgeneeskunde

E-mail:
Dagbehandelingoncologie@sjgweert.nl

Voor dringende problemen in de avond- of nachturen, tijdens weekend of op feestdagen kunt u bellen met de Spoedeisende Hulp, telefoon:
0495 - 57 26 10

Nieuws

oncozon.jpg

SJG Weert is onderdeel van het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland (OncoZON). OncoZON is een samenwerkingsverband van 9 ziekenhuizen en één radiotherapeutisch instituut in de regio Zuidoost-Nederland. Een professioneel netwerk van instellingen die de handen ineen hebben geslagen om in deze regio de best mogelijke zorg op het gebied van kanker te bieden. Uniek is dat alle instellingen hebben vastgelegd dezelfde procedures en werkwijzen te volgen. Zo weet de patiënt dat hij exact dezelfde topzorg krijgt in iedere instelling van het netwerk, dus dat hij bij OncoZON overal in goede handen is.

OncoZON