Versoepelingen coronamaatregelen: aanpassing mondneusmaskerbeleid en bezoekregeling

26 mei 2021

Het aantal besmettingen in de regio is flink gedaald en zit onder de 250 besmettingen per 100.000 inwoners. Dat is goed nieuws, want hierdoor kunnen we enkele maatregelen binnen SJG Weert gaan versoepelen. Het gaat om een aanpassing van het mondneusmaskerbeleid en de bezoekersregeling. De versoepelingen zijn als volgt:

  •  Per vrijdag 28 mei dragen patiënten, bezoekers én medewerkers die geen direct patiëntencontact hebben een eigen mondneusmasker in plaats van een medisch mondneusmasker. Vanaf vrijdag worden er geen medische mondneusmaskers meer aan patiënten en bezoekers uitgereikt bij de hoofdingang. De uitzondering hierop zijn patiënten die klachten hebben en waarvan de specialist heeft aangegeven dat de afspraak toch door moet gaan. 

  • Per vrijdag 28 mei wordt de maximale lengte van een bezoek tijdens het bezoekuur verlengd van 30 naar 60 minuten. Wel geldt nog steeds dat bezoek zich bij binnenkomst moet aanmelden bij de Receptie en blijft de bezoekregeling verder ongewijzigd. Zie hier de geldende bezoekregeling.

De andere voorzorgsmaatregelen blijven ongewijzigd. Op deze pagina vindt u ze.

Versoepelingen coronamaatregelen: aanpassing mondneusmaskerbeleid en bezoekregeling