Belangrijke informatie voor reumatologiepatienten i.v.m. Coranavirus

20 maart 2020Algemeen, Coronavirus, Patiëntenzorg, Reumatologie

In verband met de maatregelen gericht tegen verspreiding van het coronavirus, is het beleid om zo min mogelijk patiënten naar het ziekenhuis toe te laten komen. Dit geldt ook voor de afspraken op de poli reumatologie.

  • Poliklinische afspraken worden omgezet naar telefonische afspraken. Uw behandelaar neemt telefonisch contact met u op en bepaalt dan samen met u of het nodig is dat u in het ziekenhuis gezien moet worden. LET OP: wij bellen met een anoniem nummer.
  • Geplande bloedcontroles (en/of urine onderzoek) en röntgenonderzoeken kunnen niet doorgaan, tenzij dit echt noodzakelijk is. Ook dat wordt met u besproken tijdens de telefonische afspraak. U hoeft deze onderzoeken dus niet vooraf te laten uitvoeren.

De polikliniek blijft telefonisch bereikbaar: tijdens kantooruren kunt u bellen naar 0495-572490. Gebruik deze mogelijkheid alleen als u een dringende vraag heeft die niet kan wachten tot uw reguliere afspraak of de telefonische afspraak.

Aanvullende informatie

Informatie en maatregelen veranderen voortdurend, wij verwijzen u daarom graag naar de volgende websites: rivm, reumanederland, Nederlandse Vereniging voor Reumatologie.

Hier vindt u de meest actuele stand van zaken en antwoorden op veelgestelde vragen .

Wel of niet NSAID gebruiken? (NSAID’s zijn ontstekingsremmers zoals naproxen, diclofenac, ibuprofen,…..)

Over het gebruik van NSAID’s en de risico’s op het ontwikkelen van ziekteverschijnselen bij een Corona-infectie en het beloop van deze ziekte is op dit moment onvoldoende bekend
We adviseren u geen NSAID te gebruiken ter bestrijding van luchtwegklachten of koorts

Als u reeds langdurig NSAID’s gebruikt, probeer dan de NSAID te vervangen door paracetamol. Doe dit zeker als u klachten van verkoudheid, koorts of Corona hebt.

Belangrijke informatie voor reumatologiepatienten i.v.m. Coranavirus