CORONA CANCEL Informatiebijeenkomst Multiple Sclerose (MS)

Datum:2 november 2021
Tijd:19:00 - 21:00 uur
Locatie:Restaurant SJG Weert, Vogelsbleek 5, 6001 BE, Weert

SJG Weert organiseert, samen met MS gespecialiseerde zorgverleners uit de regio, een informatiebijeenkomst rond Multiple Sclerose (MS). Tijdens deze bijeenkomst worden verschillende thema’s besproken.

Programma:
Een Neuroloog spreker vertelt over ontwikkelingen in de behandeling. Mirjam Coolen, diëtist, vertelt over voeding bij MS en Fysiotherapeute Lieke Das geeft uitleg over Race Runner. Ook is er voldoende tijd om vragen te stellen.

Wat is multiple sclerose?
Multiple sclerose (MS) is een ziekte van het centrale zenuwstelsel (de hersenen en het ruggenmerg). Bij MS kunnen de zenuwen boodschappen niet meer goed doorgeven. Daardoor hebben mensen met MS klachten zoals wazig zien, een zwaar gevoel in armen en benen, gevoelloosheid, tintelingen of branderige pijn in bijvoorbeeld een arm of been, zware vermoeidheid die niet over gaat.

Later kunnen daar klachten bij komen als spasticiteit, verlamming en moeite met praten. Lopen kan steeds moeilijker worden, maar de meeste mensen met MS hebben nooit een rolstoel nodig.

Veel mensen met MS hebben perioden met klachten en daartussendoor betere perioden. Maar sommige mensen gaan steeds meer achteruit, zonder verbeteringen tussendoor.

De ziekte MS kan niet worden genezen. Tegen de klachten zijn er wel verschillende medicijnen en vormen van therapie. Sommige medicijnen remmen de ziekte ook af.

Vragen over deze onderwerpen graag voor de bijeenkomst mailen naar patienteninformatie@sjgweert.nl. 

Meer informatie
Afdeling patiënteninformatie
E-mail: patienteninformatie@sjgweert.nl
Telefoon: 0495 - 57 22 05

Sluitingsdatum
Aanmelden kan tot en met 17 november 2021 via onderstaand inschrijfformulier.
Deelname is gratis.

CORONA CANCEL Informatiebijeenkomst Multiple Sclerose (MS)